ראיון עם האב הקטולי ג'ון בונאביטקולה: הדילמות של הכנסייה בעידן המודרני

Reading Time: 2 minutes

האב ג'ון בונאביטקולה, כומר בכנסיית סנט בריג'ט שבמסה, אריזונה

שוחחתי עם האב ג'ון בונאביטקולה, כומר בכנסיית סנט בריג'ט שבמסה, אריזונה, על האתגרים שמולם עומדת הכנסייה בעידן המודרני, בעיקר סביב נושאים כמו יחס החברה להומוסקסואליות והגירה. האב ג'ון שיתף כיצד השיח סביב נישואים השתנה מאז שנות ה-80. לדבריו, "אז יכולתי לדבר על נישואין בין גבר לאישה וזה התקבל בטבעיות, אבל היום אם אגיד זאת, זה יגרור התנגדות גדולה." הוא הדגיש את החשיבות של איזון עדין בין שמירה על המסרים שבכתבי הקודש לבין הבנת המציאות החברתית העדכנית.

בהמשך דנו בנוגע לעמדת הקהילה שלו כלפי סוגיית ההגירה, נושא רגיש במדינה כמו אריזונה. שאלתי אותו האם הקהילה נוטה לתמוך בצעדי מניעה להגירה לא חוקית, או שגישתם מבוססת על הציווי המקראי "ואהבתם את הגר." האב ג'ון הסביר שזהו נושא מורכב. "מצד אחד, הגירה לא חוקית מפעילה לחץ על משאבי הקהילה שלנו," הוא אמר. "אבל רוב המהגרים הם קתולים, מה שמוסיף לקהילה שלנו במובנים רבים. עם זאת, כולם צריכים לכבד את החוק ולהיכנס לארצות הברית באופן חוקי."

שאלתי אותו על תחושת הניכור שחווים חברים מהקהילה היהודית, שמרגישים נטושים ללא תמיכה. האב ג'ון השיב: "בדרשות שלי אני מבקש מהמאמינים ליצור קשר עם השכנים היהודים שלהם, לומר להם שהם כאן בשבילם ואם הם צריכים משהו, אנחנו כאן כדי לעזור."

האב ג'ון שיתף גם תובנות מעניינות על האופן שבו השתנתה ההצבעה בקהילה הקתולית שלו לאורך השנים.

לדבריו, "ב-2016 לא הופתעתי שטראמפ נבחר. אז האוכלוסייה הייתה יותר רפובליקנית באופייה. ב-2020 כבר הרגשתי שהכף נוטה לטובת ביידן." אך כיום, הוא מסביר, התחושות בקהילה שונות לחלוטין. "יש כיום רוב מוצק לטראמפ," הוא ציין. "הקהילה הקתולית מרגישה שאף אחד מהמפלגה הדמוקרטית לא מבין את החשיבות של מניעת הפלות, וזה יוצר תחושת ניכור ופגיעה."
הכותב הוא מומחה להיסטוריה פוליטית אמריקאית, בבית הספר ללימודים רב-תחומיים ב-HIT מכון הטכנולוגי בחולון.

211

אודות קובי ברדה

ד"ר קובי ברדה הוא מומחה להיסטוריה פוליטית אמריקאית וליחסים בינלאומיים, וחוקר בכיר בחממת חיפה לחקר דתות של אוניברסיטת חיפה, ובעל הפודקאסט "אמריקה בייבי".