בראיון מרתק עם דיוויד ברוג, אחת הדמויות המשפיעות על השמרנות בארה"ב ועל היחסים בין ישראל לתומכיה, ברוג מתאר את המעבר מהזירה הארצית אל הפוליטיקה המקומית בנבדה. ברוג, שמתגורר כיום עם רעייתו הילה ושני ילדיו, ג'ייקוב וזהר, בביתם בלאס וגאס, השיב לאחרונה לבקשתו של מושל נבדה הרפובליקני להתמודד על מושב באסיפה המחוקקת. המושל פנה אליו באופן אישי וביקש את עזרתו למנוע מהמפלגה הדמוקרטית להשיג רוב מיוחד (סופר-מייג'וריטי). אם יצליחו הדמוקרטים בכך, יוכלו לדחות את הווטו של המושל על חקיקה, מהלך שהוא כבר נאלץ להפעיל יותר מ-80 פעמים – מספר חסר תקדים – מתוך חשש שהמחוקקים יהפכו את נבדה ל"קליפורניה 2.0", לדבריו.
ברוג הוא דמות מרכזית בתנועה השמרנית בארצות הברית, ובעברו נמנה עם מייסדי ארגון Christians United for Israel (CUFI), שמילא תפקיד משמעותי בהעמקת הקשרים בין ישראל לקהילה האוונגליסטית. כיום הוא מכהן כמנכ"ל ארגון "המכבים", יוזמה שמטרתה להיאבק באנטישמיות הגואה בקמפוסים ברחבי ארה"ב. הארגון פועל לחינוך ולהעלאת המודעות לנושא, במטרה ליצור קהילות סטודנטים פרו-ישראליות ולבנות גשרים בין תומכי ישראל הצעירים בארה"ב.
הפגישה שלי עם דיוויד ברוג הייתה עבורי כבוד גדול במיוחד. בעבודת הדוקטורט שלי ציטטתי אותו יותר מ-30 פעמים מתוך ספרו Standing With Israel: Why Christians Support the Jewish State. הספר הוא אבן יסוד בהבנת השורשים האידיאולוגיים של התמיכה האוונגליסטית במדינת ישראל, והוא מסביר כיצד נוצרה התמיכה הנלהבת במדינה היהודית ובעם היהודי.
ברוג מדגיש כי אחד האתגרים הגדולים העומדים בפני ישראל הוא ההתמודדות עם הפער האידיאולוגי שהלך והתרחב בשנים האחרונות בין ישראל לשמאל האמריקני. לדעתו, ישראל חייבת להתאים את המסרים שלה לתנועות שמרניות חדשות בארה"ב, כמו תנועת ה-MAGA, כדי להבטיח את המשך התמיכה בממשלים רפובליקניים. במקביל, הוא מזהיר מפני גישות ספקניות בקרב חלק מהימין הרפובליקני, החוששים שמדיניות החוץ הישראלית היא המשך של מעורבות אמריקאית מיותרת בסכסוכים, דוגמת מלחמות עיראק ואפגניסטן.
ברוג מבקר בחריפות דמויות רפובליקניות כמו רנד פול, שהתנגדו למימון מערכות הגנה כגון כיפת ברזל, וטוען כי המדיניות האמריקאית צריכה להתמקד בהעצמת בעלי ברית אזוריים כמו ישראל, על מנת להתמודד עם איומים כגון איראן. לשיטתו, על ארה"ב להימנע מהתערבויות צבאיות ישירות במוקדי עימות עולמיים, ולפעול דרך חיזוק והעצמת שותפיה האסטרטגיים.
לדברי ברוג, הבחירות הקרובות לנשיאות בארה"ב צפויות להניב, לדעתו, ניצחון לדונלד טראמפ. הוא רואה את התחזקות התמיכה בערכי מעמד הפועלים בתוך המפלגה הרפובליקנית כגורם מפתח בשינוי הפוליטי במדינה, ומדגיש כי חיזוק היחסים עם ישראל הוא דוגמה לאסטרטגיה שמדגישה את ערכי השמרנות המתחדשת.
בסיום הראיון, ברוג משתף את חזונו לגבי עתידה של התנועה השמרנית בארה"ב: בניית תנועה לאומית שממוקדת בביטחון לאומי, בצמיחה כלכלית, ובהידוק היחסים בין ארה"ב לישראל. עבורו, אלו אינם רק ערכים של מדיניות חוץ, אלא גם כלים חיוניים לאחדות פנימית בארצות הברית ולבניית עתיד יציב יותר.
הריאיון עם ברוג מספק הצצה אל מאחורי הקלעים של מאבקים פוליטיים מקומיים וארציים, ומדגיש את חשיבות השותפות בין ישראל לארה"ב בעידן שבו שני הצדדים מתמודדים עם אתגרים אידיאולוגיים ופרגמטיים.
179