האתגרים של השבטים והפוליטיקה באריזונה: ראיון עם סזאר צ'אבז

Reading Time: 2 minutes

סזאר יועץ לובינג

בשיחה עם סזאר צ'אבז, לשעבר חבר קונגרס וכיום בעל חברת ייעוץ ולובינג בפיניקס, אריזונה, הוא שיתף את האתגרים המשמעותיים איתם מתמודדים לקוחותיו – בעיקר שבטים של ילידים אמריקאים. צ'אבז תיאר את הבעיות הייחודיות בשמורות שבהן לעיתים אין מים זורמים או חשמל: "כאשר האינפלציה מכה באמריקאים, המצב בשמורות קשה פי כמה. עלויות ההעברה למכולות שבשמורות מרקיעות שחקים, וכל שירות בסיסי הופך ליקר יותר."

בנוסף, הוא הדגיש את המורכבויות המשפטיות של השבטים: "לכל שבט יש סט חוקים משלו, והם יכולים לפתוח קזינו על אדמתם, שכן היא כפופה לחוק הפדרלי ולא לחוקי המדינה. אך מצד שני, אין להם אפשרות לרשום נכסים, שכן הם גרים בתנאי שכירות ארוכת טווח. המשמעות היא שהם לא יכולים לנצל את משאבי הקרקע שלהם כפי שכל אזרח אמריקאי יכול."

צ'אבז גם שיתף כיצד המפלגה הדמוקרטית משקיעה מאמצים משמעותיים להניע את אוכלוסיית הילידים להצביע: "זה ציבור שתומך במפלגה הדמוקרטית באופן מסורתי, והאופטימיות שלהם עשויה להיות המפתח לניצחון באריזונה."

מעבר לעבודתו הפוליטית, צ'אבז הוא תומך נלהב של ישראל ומספר על הקשר האישי שלו: "ישראל חשובה לי מאוד. הלטינוס כאן באריזונה מכבדים את ישראל ואוהבים אותה." הוא ציין גם את חברתו עלמה הרננדס, שאירחה אותו ואת צוות הראיון, וסיפר על החשיבות הרבה של הקשר בין הקהילות המקומיות לישראל.

צ'אבז סיכם באופטימיות לגבי עתיד השבטים באריזונה והאמונה שהשיתוף פעולה בין הקהילות השונות יסייע בהבטחת עתיד טוב יותר: "למרות כל האתגרים, יש לנו תקווה – וזה מה שמוביל אותנו קדימה."

הכותב הוא מומחה להיסטוריה פוליטית אמריקאית, בבית הספר ללימודים רב-תחומיים ב-HIT מכון הטכנולוגי בחולון.

135

אודות קובי ברדה

ד"ר קובי ברדה הוא מומחה להיסטוריה פוליטית אמריקאית וליחסים בינלאומיים, וחוקר בכיר בחממת חיפה לחקר דתות של אוניברסיטת חיפה, ובעל הפודקאסט "אמריקה בייבי".