ראיון עם פסטור David Kaith. Hudson מכנסיית FBC Hayden

Reading Time: 3 minutes

ראיון דרך המייל 7 לאוגוסט 2020.

  1. במהלך לימודיך באוניברסיטת ליברטי, אתה באמת זוכר שישראל שימשה נושא חשוב ומשמעותי שנדון במהלך לימודיך?

כן, דיברו על זה לעתים קרובות במהלך הכינוס וברבים משיעורי התיאולוגיה שהשתתפתי בהם. היו כמה פרופסורים שלא העריכו את ישראל כמו ד"ר פאלוול, אבל זה היה נושא שעלה לדיון לעתים קרובות.

  1. האם מתווכי ידע כמוך, לאחר סיום הלימודים, פעלת לחיזוק הידע על ישראל?

דיברתי בעקביות על המחויבות שלנו לעמוד לצד ישראל. ראשית, הם בעלי ברית איתנים, שנית, הם קיימים בצו ה', שלישית, מובטחת לנו ברכה מאלוהים למי שמברך את בני אברהם.

  1. בהקשר לסוגיית המעורבות הפוליטית. האם אתה זוכר שאירחת מועמדים לתפקידים שונים שבהם עודדת את הקהילה שלך להסביר את חשיבות היחסים בין ישראל לארה"ב באמצעות תפילה, שיחות עם נציגים ואירוח מועמדים או פוליטיקאים בכנסייה?

אני לא יכול לומר שציינתי במפורש שכל אחד צריך לכתוב לחבר קונגרס או לנשיא בנוגע לכל מה שקורה בישראל. דיברתי באופן כללי על תמיכה בישראל ולאחר מכן אפשרתי לכל אדם לקבוע את הדרך הטובה ביותר שבה הוא יכול להציע תמיכה באופן אישי. אני מניח שאולי חלקם כתבו למנהיג נבחר לפעמים, אבל אין לי ידע ספציפי על מישהו שכותב.

  1. האם אתה מעודד את הקהילה לשלוח את עמדתה לחבר קונגרס המייצג את המחוז שלך, לסנאטור מארצך, לנשיא ארה"ב או לכל דמות פוליטית אחרת כאשר יש נושא חשוב לישראל? אם כן, האם אתה זוכר באילו מקרים, והאם הרגשת שהקהילה הופנתה שלך אכן קיבלה תשובה?

אני באמת לא יודע. אני חושב שאנחנו כן, מאחר שכל כך הרבה מהקהילה האוונגליסטית מרגישים כל כך חזק לגבי תמיכתה של ארה"ב בישראל. אבל אני כן מאמין שחלק מהתמיכה הזו עשויה להתפוגג בקרב גורמים פוליטיים מסוימים.

  1. המחקר שלי מתמקד בעיקר בשנות השמונים עד אמצע שנות התשעים על ההחלטה להעביר את החוק על העברת שגרירות ארה"ב לירושלים בשנת 1995. האם אתה זוכר אם אתה ו/או הקהילה שלך השמיעו את קולם, בנושא חשוב זה? שההכרה בירושלים כבירת מדינת ישראל?

כן, אני זוכר את ההחלטה ואני גם זוכר שעד הבחירות האחרונות כל נשיא, מאז, התחייב להעביר את השגרירות לירושלים. זו הייתה תקופה של שמחה גדולה בקרב אלה שאני מכיר בקהילה האוונגליסטית, כמרים וחברי כנסייה כאחד, כשהנשיא טראמפ אכן עמד בהבטחה זו.

Interview via mail, Aug. 7,2020.

During your studies at Liberty University, do you really remember that Israel served as an important and significant issue that was discussed during your studies?

Yes, it was often talked about during convocation and in many of the theology classes that I attended. There were a few professors who did not hold Israel in as high regard as Dr. Falwell did, but it was a topic of discussion frequently.

My main thesis tries to prove that the evangelical political power for Israel was built through knowledge debaters like you and others, who when they graduated acted to strengthen knowledge about Israel. Do you feel that this is indeed something you have done for your community?

  I have consistently spoken about our obligation to stand with Israel.  First, they are a   staunch ally, secondly, they exist by God’s decree, thirdly, we are promised a blessing from God for those who bless Abraham’s children.

Do you encourage the community to send their position to a congressman representing your district, the senator from your country, the US president or any other political figure when there is an issue important to Israel? If so, do you remember in which cases, and did you feel the community referred Yours did indeed receive an answer?

 I cannot say that I have specifically stated that anyone should write to a congressman or the president regarding anything going on in Israel.  I have in general spoken about supporting Israel and then allowed each person to determine the best way they personally could offer support.  I suppose that some may have written to an elected leader at times, but I have no specific knowledge of anyone writing.
Do you feel that you and/or your community are succeeding in influencing the agenda of politicians through community involvement and making a clear voice on issues that you believe in, including the importance of Israel?
I truly do not know.  I think we do since so many of the evangelical community feel so strongly about the USA’s support of Israel.  But I do believe that some of that support may be waning among certain political elements.

My research focuses mainly on the 1980s to mid-1990s on the decision to pass the law on the relocation of the US Embassy to Jerusalem in 1995. Do you remember whether you and / or your community made their voices heard, on this important issue? That the recognition of Jerusalem as the capital of the State of Israel?
Yes, I remember the decision and I also remember that until the last election, every president, since then, committed to moving the embassy to Jerusalem. It was a time of great joy among those I know in the evangelical community, both pastors and church members when president Trump actually followed through on that promise.

193

אודות קובי ברדה

ד"ר קובי ברדה הוא מומחה להיסטוריה פוליטית אמריקאית וליחסים בינלאומיים, וחוקר בכיר בחממת חיפה לחקר דתות של אוניברסיטת חיפה, ובעל הפודקאסט "אמריקה בייבי".