עדותו של קל תומאס, ס. נשיא הרוב המוסרי ומנהל המטה הפוליטי של השדולה העיד בפני ועדת החוץ של הסנאט בחודש פברואר בשנת 1984 על הצעת חוק
S 2031 .
החלק החשוב מגיע בדברי הפתיחה וזה דווקא מהצד התאולוגי, כאשר מר תומאס מתעמת ישירות עם עמדת הכנסייה כפי שבא לידי ביטוי בעמדת הוותיקן לעניין העברת השגרירות, וממצב את התנועה האוונגליסטית בניגוד מוחלט לעמדה של הכנסייה:
" ארה"ב העניקה לאחרונה מעמד דיפלומטי מלא לוותיקן, שהיא מעל לכל ספק יישות דתית, שהזיהוי הפוליטי שלה נובע מהמעמד הדתי שלה. ירושלים מהצד השני לא רק יונקת את סמכותה בגלל האמונה הדתית, ואולי בזכות אותם אנשים המחזיקים עמדות חילוניות. זוהי הבירה ההיסטורית של ישראל. זה ללא ספק אירוני שנציגת הכנסייה הקטולית הרומית מתנגדת פה לחוק, במיוחד בגלל שהוותיקן למרות ההכרה שזכתה לה מארה"ב, עדיין מסרבת להכיר בכך ישראל שהיא מדינה סובורנית וירושלים בירתה"
והוא ממשיך לטעון בעד העברת השגרירות:
"ישראל היא המדינה היחידה בעולם שמסרבים להכיר בבירתה. זה לא נכון וזה לא פייר."
ומציין את נימוקי השדולה להעברת השגרירות לירושלים:
"העברת השגרירות מת"א לי-ם, תשלח מסר ברור לא רק לישראל, אלא לעולם כולו, שהמחויבות שלנו לדמוקרטיה היחידה באזור והחברות שלנו היא נפלאה ובלתי ניתנת להכנעה. במנותק מההקשר הפוליטי או הכלכלי, אנחנו עומדים מאחורי ישראל וזכותה להתקיים, חף משיקולים חיצוניים ומהחשש של מחירי הנפט, או כל סיבה אחרת, יגרמו לנו להקריב את הידידה שלנו על המזבח." ומסיים את הנאום שנשאה בפני הוועדה: " ישראל לא מבקשת טובה. זו זכותה הטבעית, שלא יכולה להיות בת ערובה ע"י מדינות אחרות. הזכות להגדרת בירתה ושתוכר ע"י כל העמים. בוודאי שלישראל יש אחיזה משמעותית יותר לגבי בירתה שבירושלים מאשר למשל ירדן, כאשר המסורת וההיסטוריה עומדות לצידה של מדינת ישראל. אדוני היו"ר הוגנות, שוויון וצדק מוסרי להעברתה של שגרירות ארה"ב לי-ם, העבר, הווה והעתיד של בירתה של ישראל. שדולת הרוב המוסרי מעודדת את העברתו של חוק חשוב זה".
מתוך ארכיון מרכז מורשת מנחם בגין, קלסר P5-310, מסמכים וכתבות הנוגעות לנוצרים אוונגליסטים התומכים בישראל. 1981-1984
Testimony before the senate forigen relations committee on S. 2031, a bill to move the united states embassy from Tel-Aviv to Jerusalem
188